Trøndelag Fylkeskommune

Skam-stjerne skal inspirere trøndersk ungdom

Når det første Ungdommens fylkesting for Trøndelag møtes 17.- 19.november henter de blant annet inspirasjon fra NRK sin storsuksess «Skam».

Ulrikke Falch, kjent som Vilde fra «Skam», har markert seg som samfunnsdebattant og har blitt kalt en av Norges mest interessante unge stemmer. Hun kommer til Ungdommens fylkesting lørdag kl. 14.00 for å snakke om det å være ung i dag.

Det er Ungdomsutvalget i Nord-Trøndelag fylkeskommune og Ungdommens fylkesutvalg i Sør-Trøndelag fylkeskommune som arrangerer det første felles Ungdommens Fylkesting for hele Trøndelag på Scandic Hell.

– Vi gleder oss stort til å sparke i gang historiens første ungdommens fylkesting for over 90 engasjerte ungdommer fra hele fylket, sier Ina Marie Kvithyll, leder av Ungdommens fylkesutvalg.

Fylkesordfører Tore O. Sandvik står for den offisielle åpningen av tinget lørdag kl. 09.00, og påtroppende fylkesdirektør for kultur og folkehelse, Karen Espelund, runder av det hele søndag ettermiddag.

Ungdommene, som representerer sine kommunale ungdomsråd, skal i løpet av helgen vedta rammene rundt ungdomsarbeidet i Trøndelag fylkeskommune, samt jobbe fram satsingsområder som Ungdommens fylkesutvalg skal jobbe med det kommende året.

– Det blir en spennende helg, med masse engasjerte ungdommer fra hele Trøndelag. Vi gleder oss som bare det sier Lars Myhr Sandlund, leder av Ungdomsutvalget i Nord-Trøndelag.

Program Ungdommens Fylkesting 2017